http://aspazja.pl/zabiegi/lipoliza

Okres wzmożonych przeziębień zaczyna się wraz z początkiem szkoły, czyli we wrześniu i trwa przez całą zimę, aż to wiosny, kiedy to pogoda sprawia, że nie tylko mamy więcej sił witalnych, ale też mniej chorujemy. Co robić, by nie zachorować? Najlepiej byłoby unikać osób, które są przeziębione, jednak nie zawsze jesteśmy w stanie odizolować się od przeziębionych, gdy wszyscy wokół kichają i smarkają zarówno w domu, jak i w pracy.

Warto jednak spożywać miód, w różnej postaci. Miód i drogocenne składniki, które są w nim zawarte sprawiają, że być może uchronimy się przez sezonowym przeziębieniem.

Miód warto jeść cały rok, dodawać go do napojów czy jedzenia, to dobry, a przede wszystkim zdrowy dodatek do deserów, które tak wszyscy uwielbiamy. Gdy jednak czujesz, że atakuje Cię jakieś przeziębienie, warto wypić wieczorem, tuż przed snem odpowiednią herbatkę ziołową z dodatkiem właśnie miodu i imbiru, której rozgrzewające działanie sprawi, że niestraszne nam będzie przeziębienie.