Miód dobry na wszystko?

Okres wzmożonych przeziębień zaczyna się wraz z początkiem szkoły, czyli we wrześniu i trwa przez całą zimę, aż to wiosny, kiedy to pogoda sprawia, że nie tylko mamy więcej sił witalnych, ale też mniej chorujemy. Co robić, by nie zachorować? Najlepiej byłoby unikać osób, które są przeziębione, jednak nie zawsze jesteśmy w stanie odizolować się od przeziębionych, gdy wszyscy wokół kichają i smarkają zarówno w domu, jak i w pracy.
Warto jednak spożywać miód, w różnej postaci. Miód i drogocenne składniki, które są w nim zawarte sprawiają, że być może uchronimy się przez sezonowym przeziębieniem.
Miód warto jeść cały rok, dodawać go do napojów czy jedzenia, to dobry, a przede wszystkim zdrowy dodatek do deserów, które tak wszyscy uwielbiamy. Gdy jednak czujesz, że atakuje Cię jakieś przeziębienie, warto wypić wieczorem, tuż przed snem odpowiednią herbatkę ziołową z dodatkiem właśnie miodu i imbiru, której rozgrzewające działanie sprawi, że niestraszne nam będzie przeziębienie.
Przeczytaj również: Czym jest metoda All on 6 i jakie są jej zalety?
Przeczytaj również: Jak przygotować się do zdjęcia pantomograficznego?
Przeczytaj również: Jakie są najczęstsze przyczyny uszkodzeń dachów, z którymi radzi sobie dekarz?
Kategorie artykułów
Polecane artykuły

Czy pamiętasz o witaminach?
„Witaminki, witaminki, dla chłopczyka i dziewczynki” – słów tej piosenki uczyliśmy się na pamięć będąc małymi dziećmi. I choć dzis jesteśmy już dorosłymi osobami, które często mają już swoje pociechy, to powinniśmy pamiętać o tym, by owe witaminy przyjmować, bo są one źródłem naszego zdrowia. Gdy

Dogonić rynek
Aby nadążyć za konkurencją i wymaganiami klientów niezależnie od branży w jakiej się działa trzeba siebie i swoją firmę udoskonalać. W związku z tym, że rynek ciągle się rozwija i wymaga coraz więcej i szybciej od producentów, przyśpieszył także rozwój firm, które planują z niego nie wypaść. Praca