Miód dobry na wszystko?

Okres wzmożonych przeziębień zaczyna się wraz z początkiem szkoły, czyli we wrześniu i trwa przez całą zimę, aż to wiosny, kiedy to pogoda sprawia, że nie tylko mamy więcej sił witalnych, ale też mniej chorujemy. Co robić, by nie zachorować? Najlepiej byłoby unikać osób, które są przeziębione, jednak nie zawsze jesteśmy w stanie odizolować się od przeziębionych, gdy wszyscy wokół kichają i smarkają zarówno w domu, jak i w pracy.
Warto jednak spożywać miód, w różnej postaci. Miód i drogocenne składniki, które są w nim zawarte sprawiają, że być może uchronimy się przez sezonowym przeziębieniem.
Miód warto jeść cały rok, dodawać go do napojów czy jedzenia, to dobry, a przede wszystkim zdrowy dodatek do deserów, które tak wszyscy uwielbiamy. Gdy jednak czujesz, że atakuje Cię jakieś przeziębienie, warto wypić wieczorem, tuż przed snem odpowiednią herbatkę ziołową z dodatkiem właśnie miodu i imbiru, której rozgrzewające działanie sprawi, że niestraszne nam będzie przeziębienie.
Przeczytaj również: Jak dbać o system ogrzewania podłogowego elektrycznego?
Przeczytaj również: Czy wynajem busa jest opłacalny dla małych grup?
Przeczytaj również: Dlaczego warto wybrać doświadczonego specjalistę w medycynie estetycznej?
Kategorie artykułów
Polecane artykuły

Jakie korzyści przynosi montaż klimatyzacji w kuchniach restauracyjnych?
Montaż klimatyzacji w kuchniach restauracyjnych to rozwiązanie, które przynosi liczne korzyści zarówno dla personelu, jak i jakości serwowanych potraw. Odpowiednia temperatura oraz wentylacja wpływają na wydajność pracy kucharzy, a także eliminują problemy związane z nieprzyjemnymi zapachami czy wil

Kiedy zwrócić się do rzecznika patentowego?
W dzisiejszym świecie innowacji i konkurencji ochrona własności intelektualnej odgrywa kluczową rolę w osiąganiu sukcesu. Rzecznik patentowy to ekspert, który wspiera w procesie uzyskiwania ochrony prawnej dla wynalazków. Dysponuje on wiedzą prawną oraz techniczną, co umożliwia skuteczne doradztwo w